1 Ağustos 2022 Pazartesi

Sevilerek izlenen en güzel 10 kore dizisi

 


Ülkemizde son dönemde büyük bir hızla yayılan Hallyu yani Kore dalgası ile birlikte Kore dizileri büyük bir ilgiyle izleniyor. Bu dizilerin ülkemizde ve dünya çapında neden bu kadar popüler olduğunu merak edenler çoktur. Peki nedir bu dizileri bu denli ilgi çekici yapan? Deniz Onuk yazdı..

1. Crash Landing On You (2019-2020)

Romantik dizi meraklısıysanız ve aynı zamanda orijinal ve ilgi çekici bir konu arıyorsanız bu dizi sizin için mükemmel. Güney koreli bir zengin aile varisi Yoon Se-ri ile Kuzey koreli asker Ri Jeong-hyeok arasındaki yasak aşkı anlatan dizi, pek çok şaşırtıcı sürprizlerle dolu ve sonuna kadar sürükleyici. Zengin aile dramı ve polisiye unsurları da içeren bu dizide aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Bu beklenmedik ikilinin hayata meydan okuyup önlerine gelen engelleri aşmasını izlemek istiyorsanız Crash Landing On You sizin beklentilerinizi karşılayacaktır.

2. Guardian: The Lonely and Great God (2016-2017)

Kore dizisi deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve popüler kültürde Goblin ismiyle bilinen bu dizi, biriyle evlenene kadar ölümsüzlük ile lanetlenmiş bir general olan “Goblin” Kim Shin ile, yıllar önce kurtardığı bir kadının kızı olan “Goblin gelini” Ji Eun-tak arasındaki dram ile dolu aşk hikayesini anlatır. Ölümsüz Kim Shin, yaşamını yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek sürdürür. Peki Eun-tak Kim Shin’e aşık olduğu zaman, göğsündeki kılıcı çıkarıp onun lanetine ve dolayısıyla hayatına son verebilecek midir? 

3. W: Two Worlds (2016)

Fantastik ögelere sahip romantik dizi severler için mükemmel bir seçim. Kalp cerrahı Oh Yeon-joo, bir çizgi roman yazarı olan babasının bir anda ortadan kaybolması üzerine onun ofisine gider ve babasının çizdiği bir çizgi romanın içine çekilir. Çizgi romanın içinde, karizmatik ana karakter olan Kang Chul ile tanışır ve kendini bir cinayet soruşturması içinde bulur. Gerçek ve hayali dünya arasındaki çatışmayı ele alan bu dizi kesinlikle izlemeye değer. 

4. Hotel Del Luna (2019)

Başrolü ünlü şarkıcı IU’nun üstlendiği bu dizi, Seul’un merkezinde bulunan ve ölen ruhların son dileklerini gerçekleştirerek öteki dünyaya mutlu şekilde göndermeyi amaçlayan bir otelde geçen bu dizinin konusu fazlasıyla sıradışı. Hayat, ölüm, aşk gibi konularda düşündüren bu dizinin ana karakterleri ise yaptığı bir hata yüzünden otele hapsedilmiş bir kadın olan Jang Man-wol ile otele babasının verdiği bir söz üzerine zorla giren ve otel müdürü olmaya zorlanan Koo Chan-Sung.

5. Hospital Playlist (2020)

Hastane dizilerini ve iç açıcı dostlukları izlemeyi seviyorsanız Hospital Playlist’i çok seveceksiniz. Aynı tıp fakültesinde okumuş, birllikte çalışan ama hepsi farklı kişiliklere sahip 5 doktor etrafında dönen dizi, bu doktorların verdiği mücadeleyi ve karşılaştıkları zorlukları anlatıyor. Dizinin eğlenceli kısmı ise bu beşlinin birlikte kurdukları müzik grubu. Klişe gibi görünen konunun her bölümü birbirinden farklı ve renkli, kalbinize fazlasıyla dokunacak.

6. It’s Okay Not To Be Okay (2020) 

Yine geçen seneye iz bırakan dizilerden biri olan It’s Okay Not to Be Okay’in konusu klişelerden uzak, sıra dışı ve fazlasıyla düşündürücü. İyi kalpli ancak otizm spektrumu bozukluğu olan abisine bakmaktan aşka ayıracak vakti olmayan psikiyatrist Moon Kang-tae ile popüler bir çocuk kitabı yazarı olan ancak çocukluğunda yaşadıkları nedeniyle antisosyal kişilik bozukluğundan muzdarip olan Go Mun-young’un yaşadığı sıra dışı aşk hikayesini anlatan dizi, sizi hem güldürecek hem de duygulandırıp düşündürecek.

7. Descendants of The Sun (2016)

Dram ve romantik dizilerini seviyorsanız, tüm zamanın en popüler Kore dizilerinden biri olan Descendants of The Sun tam size göre. Dizi çekimlerinde tanışıp sonradan evlenen Soon Jong-ki ve Song Hye-kyo’nun başrolünü üstlendiği dizi, yurt dışında Birleşmiş Milletler barış askeri gücünde görev yapan Yüzbaşı Yoo Shi-Jin ile ünlü cerrah Kang Mo-Yeon’un kader yoluyla, savaş tarafından harap edilmiş Uruk ülkesinde tanışmasıyla başlayan aşk hikayesini anlatıyor.

8. Itaewon Class (2020)

Ünlü aktör Park Seo-joon’un başrolünü üstlendiği ve 2020’nin en popüler dizilerinden biri olan Itaewon Class, dünyanın adaletsizliğine karşı bir başkaldırı hikayesi. Adaletsizce mahkum edilmiş mader kurbanı Park Saeroyi’nin intikam aleviyle yanıp tutuşması ve ölen babasının intikamını alması üzerinden ilerleyen dizi, dürüst, sıkı çalışma ve azim ile başarabileceklerinin sonu olmadığı mesajını veriyor. Kahramanımız elbette bunu kendi başına başarmıyor. Arkadaşlık ve desteğin gücünü vurgulayan ve romantikliği de unutmayan bu dizi, sizi son bölüme kadar ekran başından kaldırmayacak sürükleyiciliğe sahip.

9. Strong Woman Do Bong Soon (2017) 

Romantik komedi severler için mükemmel bir dizi olan Strong Woman Do Bong Soon, Kore dizilerine nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız başlamak için ideal bir yer. Ailesinden ona geçen insanüstü bir güce sahip olan Do Bong-soon, bir oyun tasarımcısı olan CEO Ahn Min-hyuk için bir koruma görevlisi olarak çalışmaya başlıyor. Aksiyon, gerilim ve polisiye unsurlarını da bulunduran bu dizi, kesinlikle izlenmeli diziler arasında.

10. Sky Castle (2018)

Kore’nin üst kesim hırslı ebeveynlerini eleştiren satirik bir dizi olan Sky Castle, gözlerini hırs bürümüş ve çocuklarının iyi bir üniversiteye yerleşmesi için canını dişine takmış annelerin savaşını anlatıyor. Başarıyı göz odağı yapıp çocuklarının duygularını umursamayan bu ailelerin bu başarı için feda edebildiklerinin sınırını sorguluyor. Gerilim ve toplum eleştirisini sevenlerin izlemesini tavsiye ettiğim bir dizi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Humeyni’nin baba evi ateşe verildi

  İran devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin Merkezi eyaletine bağlı Humeyn'deki baba evinin ateşe verildiği öne sürüld...