30 Mayıs 2022 Pazartesi

Deniz Poyraz'ın babasından 'gerilla' savunması

 


POYRAZ'IN BABASINA SORUŞTURMA

Gencer'in 'tasarlayarak kasten öldürme', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme' suçlarından yargılanmasına devam edilirken, olaydan birkaç gün sonra verdiği röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle öldürülen Poyraz'ın babası Abdulillah Poyraz hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede Poyraz hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'RÖPORTAJI NET HATIRLAMIYORUM'

Tutuksuz sanık Poyraz, bugün hakim karşısına çıktı. 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 1'inci duruşmaya Poyraz'ın yanı sıra avukatları katıldı. Poyraz, Türkçe bilmediği gerekçesiyle tercümanla ifade verdi. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Poyraz, "Söz konusu röportaj, kızım Deniz Poyraz'ın öldürülmesi üzerineydi. Irkçı ve faşist birisi, benim kızımı değil de başka bir kadını öldürse yine aynı açıklamaları yapardım. Acımız çok tazeydi. Nasıl bir röportaj yaptığımı da net olarak hatırlamıyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Humeyni’nin baba evi ateşe verildi

  İran devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin Merkezi eyaletine bağlı Humeyn'deki baba evinin ateşe verildiği öne sürüld...