19 Eylül 2019 Perşembe

Apple’dan Yeni Programla Dili “Swift”

Apple’ın yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen Swift, programlama dilleri arasında yerini aldı. Ne kadar kalıcı olacağı ve geliştiriciler tarafından kullanılacağı konusunda şimdilik bir şey söylemek mümkün değil ancak dilin sunduğu imkanları ve arkasında ki gücü hesaba katacak olursak Türkiye’de olmasa da Avrupa ülkelerinde bayağı popüler olacağa benziyor.
WWDC etkinliğinde tanıtılan Swift’in, Python ve Objective-C’den daha hızlı ve daha kolay bir syntax’a sahip olduğu Apple tarafından verilen bilgiler arasında. Ayrıca Swift ile birlikte Xcode İDE’sin de bir takım geliştirmeler yapılmış durumda. Son Güncelleme ile  XCode İDE’sin de yazılan kodların önizlemesini eş zamanlı olarak görüntülemek mümkün.
Şuanlık Türkçe bir kaynağa sahip değil ancak İngilizce bilen arkadaşlar Apple Developer‘da yer alan dökümanlardan programlama dili hakkında bilgi sahibi olabilir.
Güncelleme (14.07.2014): Apple, Swift programlama dilini öğrenmen isteyen programcılar için bir blog oluşturarak çeşitleri dökümanlar ve eğitim içerikleri paylaşmakta. Blogu ziyaret etmek için tıklayınız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Humeyni’nin baba evi ateşe verildi

  İran devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin Merkezi eyaletine bağlı Humeyn'deki baba evinin ateşe verildiği öne sürüld...